Mobivak bestaat op dit moment uit één persoon en in principe moet dat ook zo blijven. Voor alle werkzaamheden die ik niet zelf kan doen of die anderen beter kunnen, maken ik gebruik van diensten van anderen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen zoals een lage overhead, flexibiliteit om op vragen in te kunnen springen, er kan altijd gebruik gemaakt worden van de beste mensen en bedrijven. Een werkwijze die je in de automatsering ook steeds meer toegepast ziet worden.

Afhankelijk van de mate van samenwerken en de afspraken die ik maak, worden deze mensen of bedrijven opgenomen in deze rubriek.

Igor Leenderts

Igor Leenderts

Igor_motor


Mijn achtergrond ligt in systeemontwikkeling en technische automatiseringsprojecten. Een vakgebied waarin ik al een goede 20 jaar actief ben als systeemarchitect, sectieleider en projectleider. Na de nodige reorganisaties te hebben meegemaakt, vond ik dat het tijd was voor een eigen reorganisatie en dan maar gelijk mijn eigen bedrijf op te richten.  In april 2007 was het zo ver, met businessplan onder de arm op naar de KvK en belastingdienst. Core-business was het bouwen van zeer hoogwaardige, compacte en lichte afzetunits voor plaatsing op "Europese" Pick-ups als Toyota Hilux, Nissan Navara enzovoort. Mobivak was een feit.

Om mijn doelstellingen te kunnen bereiken moesten er nieuwe materialen ontwikkeld worden. Andere leveranciers hadden echt wel hun best gedaan om zo licht mogelijk te bouwen. Op de gebaande wegen blijven was dus niet de oplossing. Er moest dus flink ontwikkeld worden. Grote Vacuumtafels ontwerpen en bouwen voor het produceren van plaatmateriaal. Materiaal uitzoeken en testen etc.  Dit proces is ook nu nog in volle gang (sept '09), maar het eindresultaat komt langzaam in zicht.  Binnen enkele maanden moeten nu de eerste units opgeleverd worden en kan het echte testen in de praktijk gaan beginnen. Wat mij betreft het mooiste deel van alle werkzaamheden tot nu toe.

Maar waarom nu afzetunits bouwen.  Vanaf mijn 18e ben ik met 4x4 's onderweg geweest. Een van mijn grootste hobby's (en die van mijn partner) is het rondreizen in meer afgelegen gebieden. In de jaren die nu achter ons liggen zijn we dan ook met diverse 4x4's onderweg geweest. De auto's waren voorzien van daktent, hefdak of Bimobil afzetunit. Door deze ervaringen hebben we een steeds beter beeld gekregen van wat de ideale combinatie is. Licht, compact, robuust, goed bruikbaar ook off road. En als er niet gereisd wordt, moet de auto comfortabel genoeg zijn voor dagelijks gebruik.. Om een beter beeld te krijgen wat ik hiermee bedoel, kun je het beste bij onze producten Kijken.

Mocht u zich nu afvragen wat ik daarnaast met mijn schaarse vrije tijd doe. Nou ik ga graag in de winter langlaufen in Noorwegen, maak lange tochten met de 4x4 (Hilux 2.5 Extra-cab) en motor (BMW 1200 GSA) ook kanoën (Mad River) we graag in Scandinavië. En... probeer ik ook nog tijd te maken voor fotograferen (wat de laatste tijd niet zo wil lukken).   Kortom, je komt zo nog eens ergens. Om het beeld compleet te maken, voor mijn dagelijkse kleding heb ik één kast en voor onze outdoor uitrusting hebben we een hele zolder. Het mag duidelijk zijn, we zijn graag buiten en dat moeten de afzetunits extra onderstrepen.

Met vriendelijk groet

Igor Leenderts